Ga naar de inhoud

Het A-orkest van de vereniging bestaat op dit moment uit ongeveer veertig muzikanten die onder leiding van Casper Braafhart repeteren. Deze repetities vinden plaats op de maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het gemeenschapshuis. Het orkest is in 5 groepen verdeeld die iedere maandag vanaf 18.45 uur tot 19.30 uur groepsrepetitie heeft.

Het streven van het A-orkest is om per jaar zo’n drie concerten te verzorgen naast de wegoptredens bij allerhande evenementen. Binnen het orkest hecht men relatief weinig waarde aan het meedoen van concoursen en het winnen hiervan. Het geven van kwalitatief hoogstaande concerten heeft onze voorkeur.

Na een lange periode waarin het orkest niet op concours is geweest heeft het in 2003 voor het laatst meegedaan aan een KNFM concours. Helaas bleef promotie vanuit de laagste divisie uit, waardoor het A-orkest zich op dit moment in de vijfde divisie bevindt.

Bent u geïnteresseerd in het orkest, dan kunt u altijd op een van de repetitie avonden  komen kijken. U kunt ook contact opnemen met het secretariaat of mail naar volhardinghuissen@gmail.com.

  • 40 muzikanten
  • Dirigent Casper Braafhart
  • Maandagavond repetitie